רשלנות רפואית אחרי תאונת דרכים: האם אפשר לקבל פיצויים?

עברתם תאונת דרכים ובעת הטיפול קרתה רשלנות רפואית? במידה ותצליחו להוכיח כי יש קשר בין הנזקים שנגרמו לכם לאחר תאונה לבין הטיפול במוסד המטפל (כמו בית חולים, צוות מד"א, מיון וכולי), תוכלו לקבל פיצויים נוספים. אבל מתי זה אפשרי? ומה גובה הפיצויים בתביעת רשלנות רפואית?

חוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים שנחקק בישראל בשנת 1975 נועד לאפשר פיצוי כספי עבור מי שנפגע בתאונת דרכים. הפיצוי ניתן גם במידה והנפגע אשם בתאונה וגם במידה ולא. החוק במדינת ישראל נועד עבור כל נהג שמבוטח בביטוח חובה על פי החוק כך שהביטוח יכסה נזקים פיזיים שנגרמו בעת תאונת דרכים או בעת פגיעה באנשים אחרים. החוק הסוציאלי קובע שמי שנפגע בתאונת דרכים יש לו עילה לתביעת הביטוח, החל מביטוח לאומי עד הביטוח הפרטי. במקרים של טיפול רשלני בנפגע תאונת דרכים: יכול מצבו של הנפגע להחמיר. במקרים כאלה חשוב לדעת כיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית.

הגשת תביעת רשלנות רפואית אפשרית עבור מי שנגרמו לו נזקי גוף ומצבו הוחמר, גם בשל התאונה וגם בשל טיפול רפואי רשלני. עו"ד מוסמך יכול לנהל תביעת רשלנות רפואית במידה וניתן להוכיח כי חלק מהנזקים שנגרמו לתובע קרו עקב טיפול רשלני של הגורם המטפל לאחר התאונה.

רשלנות רפואית אחרי תאונת דרכים האם אפשר לקבל פיצויים

איך מוכיחים נזק והשפעה ישירה שנגרמה עקב טיפול רשלני?

יש לא מעט נזקים שיכולים לקרות אחרי תאונת דרכים, כמו שברים בגפיים התחתונות והעליונות, קטיעת איברים, נזקים וחבלות באיברים פנימיים, יש את מי שיינזק נזקים עצביים ונוירולוגיים ויש סכנות כמו פגיעה בעמוד השדרה, בראש או בגב, מה שעלול להוביל לשיתוק או נכות.

השפעתם של נזקים אלה יכולה להיות משמעותית ולהוריד מאד את איכות החיים. מי שנפגע פגיעות חמורות עלול לאבד את מקום עבודתו, לאבד את חיי החברה שלו, לסבול מאי יכולת תפקוד בסיסית ולמעשה לאבד את חייו הקודמים. במידה ואחד מהנזקים קרה בשל טיפול רשלני לאחר תאונת דרכים, חשוב להוכיח את הנזק הישיר שנגרם עקב הרשלנות לצד הנזק שנגרם כתוצאה מתאונת הדרכים עצמה. אם תאונת הדרכים התרחשה בחו"ל וקיבלתם טיפול לא הולם בבית חולים במדינה אחרת, חשוב מאוד לתעד את הכול ולשמור את כל המסמכים הרלוונטיים.

אז כיצד אפשר להוכיח נזק וכמה תקבלו?

כדי להוכיח שקיים קשר בין נזקים גופניים לטיפול שניתן לאחר תאונה, חשוב לפנות אל עו"ד נזיקין שיבקש ממכם פרטים בסיסיים על מועד האירוע, הנזק שנגרם ופרטים על הגורם המתרשל. לאחר מכן ייעץ לכם עורך הדין לגבי הסיכויים בהגשת תביעה וגובה הפיצויים שתוכלו לקבל במידה ותזכו במשפט. .

תצטרכו לאסוף מסמכים כמו דוח מד"א, סיכום אשפוז, סיכום ניתוח, תיק רפואי, רשימות תרופות שרכשתם, אישור משטרתי על מעורבות בתאונה וכולי. בשלב הבא רופא מומחה מטעם עורך הדין יבדוק אתכם וייתן חוות דעת לגבי הקשר בין הטיפול לאחר התאונה, לנזקים.

סכומי הפיצויים לרשלנות רפואית עומדים על ממוצע של 200,000 שקלים והכול ביחס לפגיעה ולנזק. באמצעות עורך דין טוב, מסמכים והוכחות, תוכלו להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית.

נגישות