מה עושים אחרי תאונת דרכים?

תאונת דרכים היא בין האירועים שאנחנו מייחלים שלא יקרו לנו לעולם. הסכנה שאורבת לנו בכביש, בין אם מדובר בנהגים שלא כשירים לעלות על ההגה, בטעות אנוש, חוסר תשומת לב או שיבושים בכביש, מדובר באירוע שעלול לגבות חיי אדם. מה עושים אם עברנו תאונת דרכים?

מה חייב לעשות בכל תאונה?

  • להתקשר לחברת הביטוח ולעדכן אותם על כך שהייתם מעורבים בתאונה. יש לציין בפניהם אם מדובר בתאונה ללא נפגעים כמו גם לעדכן על הנזק שנגרם לרכב שלכם.
  • לאסוף כמה שיותר פרטים מאזור התאונה לרבות פרטי העדים, כיווני הנסיעה של כל נהג ותמונות מהשטח מכל הזויות.
  • לשמור את כל המסמכים הרפואיים והלא רפואיים מיום התאונה.
  • לקרוא ברכת הגומל. אין לדעת איך תאונה זו יכלה להסתיים.

תאונה בהיעדר נפגעים

בתאונה בה לא נגרם נזק בנפש או פגיעה פיזית כלשהי לאחד הנהגים\הנוסעים אך נגרם נזק לרכוש, יש לבצע חלופת פרטים בין הנהגים לאסוף נתונים כדוגמת ביטוח החובה, מספר הרכב ופרטי הנהג לרבות מספר רישיון הנהיגה. מעבר לזה, רצוי לציין כמה שיותר פרטים הנוגעים לתאונה (כולל את כיוון הנסיעה שלכם, נתיב הנסיעה והמהירות) ואת כל כלי הרכב המעורבים בה. במידה והיו עדים, בקשו מהם את פרטיהם האישיים.

דבר נוסף שחשוב לבצע הוא תיעוד אזור התאונה. כיום רוב האנשים מחזיקים בטלפון סלולארי בעל מצלמה, כך שצילום אזור התאונה יכול להיעשות בקלות. תעדו את הנזקים שנגרמו לרכב שלכם ולרכב הנוסף שנפגע בתאונה. כל הפרטים שתצליחו לאסוף ולתעד יסייעו לכם בהמשך מול חברות הביטוח. לאחר שאספתם את כל הפרטים הרצויים, דווחו לחברת הביטוח שלכם והזמינו גרר לאזור במידה ויש צורך בכך.

תאונה עם נפגעים

אם הייתם מעורבים בתאונה שכללה פגיעות פיזיות, יש להתקשר למשטרה ולדווח על מיקום התאונה. כמו כן, הזמינו אמבולנס בעצמכם או שתבקשו ממוקד 100 של משטרת ישראל לעשות זאת בשמכם. הניחו על הכביש משולשים זוהרים כך כלי הרכב שיגיעו לאזור יידעו כי קרתה במקום תאונת דרכים, אם ניתן להפעיל אורות מהבהבים וללבוש אפוד זוהר – עשו זאת. בתאונות מסוג זה חל איסור להזיז את הרכבים וזאת לטובת בחינת מיקום האירוע על ידי בוחן תנועה משטרתי, כמו כן, אין להזיז את הפצועים ממקומם מחשש להחמרה במצב או לגרימת נזקים נוספים.

כפי שציינו בפסקה הקודמת, יש לתעד כמה שיותר פרטים מהתאונה וממקום האירוע (במידה ומתאפשר לכם), אלה יסייעו לכם בהמשך הן מול חברת הביטוח והן מול בית המשפט. גם במקרה זה עליכם לדווח לחברת הביטוח על המאורע שהתרחש (במידה ופינו אתכם באמבולנס, שמרו על הקבלות שקיבלתם מהמוסד הרפואי ואל תשכחו לבקש ימי מחלה בכדי שתוכלו להתעשת מהמאורע).

לאחר ההתאוששות, פנו למשטרה על מנת לקבל אישור על התקיימותה של תאונת הדרכים בה הייתם מעורבים, ובדקו שכל הפרטים המצוינים בו נכונים ומדויקים. מעבר לזה, שמרו את כל המסמכים שתקבלו בעקבות התאונה, החל מהאישור המשטרתי ועד לימי מחלה או הפניות לצילומים. אלה יקלו עליכם בתהליך מול חברות הביטוח.

היה ומתנהלת תביעת נזיקין, פנו לעורך דין מומחה בתחום והביאו עמכם את תעודת ביטוח החובה של הרכב (וודאו שהיא בתוקף ליום התאונה), מסמכים רפואיים מיום התאונה, אישור משטרה והעתק של רישיון הנהיגה שלכם.

 

אם עברתם תאונת דרכים בררו לעומק מהן זכויותיכם והקפידו לתעד את כל הפרטים והנתונים שתוכלו. השתדלו לנסוע בזהירות ושמרו על חוקי התנועה, כך תימנעו מתאונות נוספות.

נגישות